Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

Nieuwsbericht KLIMA+

Gebruik het Denderwater om hernieuwbare energie op te wekken

Datum: Tags: .

Gebruik het Denderwater om hernieuwbare energie op te wekken

De Vlaamse overheid werkt aan een project om de zeven sluizen op de Dender te vernieuwen. De bewuste sluizen bevinden zich in Geraardsbergen, ldegem, Pollare, Denderleeuw, Aalst, Denderbelle en Dendermonde.

Volgens Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, is deze geplande renovatie de kans bij uitstek om hernieuwbare energie te beginnen opwekken. De huidige plannen van de overheid voorzien echter geen installaties om het waterverval te benutten.

De exacte potentiële opbrengst is moeilijk in te schatten maar volgens een recente studie zouden zo’n 600-tal gezinnen (2.000 MWh per jaar) van deze ‘nieuwe’ stroom kunnen genieten.

Burgemeester De Padt pleit ervoor om niet alleen te focussen op zon en wind om hernieuwbare energie tot bij de burger te brengen. Hij hoopt dan ook dat de Vlaamse overheid dit idee alsnog een plaats geeft in de plannen en deze natuurlijke energiebron benut.

Bron