Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

Nieuwsbericht KLIMA+

Heb je ook nog een slapend energiecontract?

Datum: Tags: , , .

Heb je ook nog een slapend energiecontract?

Wat is een slapend energiecontract? Een contract met energieproducten of -diensten die niet meer worden aangeboden door de leverancier. In België zouden 30% van de particulieren en 20 à 25% van de kmo’s betalen voor producten en diensten die niet meer bestaan. Zo’n slapend energiecontract is duurder dan de contracten die momenteel op de markt komen.

De klassieke vergelijkingssites bevatten alleen maar informatie over de actieve energiecontracten. De federale energieregulator Creg heeft nu een tool ontwikkeld waarmee de consument zijn of haar (slapend) contract kan controleren. Met de Creg Scan vergelijk je in zes eenvoudige stappen je eigen formule met alle bestaande goedkoopste en duurste contracten. Regulator Creg herinnert je eraan dat u kosteloos kan veranderen van leverancier.

Wil je energie besparen? Contacteer KLIMA+ voor meer informatie of voor een energieaudit bij je thuis. Lees ook onze energietips en advies en ontdek hoe je door eenvoudige toepassingen energie kunt besparen.

Bron: http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/wonen/slapende-energiecontracten-zijn-vaak-duurder-controleer-hier-of-u-een-heeft/article-normal-813381.html#cxrecs_s