Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

Nieuwsbericht KLIMA+

Nog meer energie-eisen voor Vlaamse nieuwbouwwoningen of is het eindpunt bereikt?

Datum: Tags: , .

Nog meer energie-eisen voor Vlaamse nieuwbouwwoningen of is het eindpunt bereikt?

In 2006 begon de overheid een strengere wetgeving op poten te zetten voor nieuwbouwwoningen. De inzet? Nieuwe woningen zo energiezuinig mogelijk maken.

Momenteel evolueren we naar de BEN-norm waarbij nieuwbouw vanaf 2021 moet voldoen aan het E30-peil. De vraag die velen zich ondertussen stellen is: gaat de Vlaamse overheid na 2021 verder op haar elan en maakt ze de regels nog strenger? Of hebben we het eindpunt bereikt?

Niet iedereen in de bouwsector is immers gediend met die steeds strenger wordende energie-eisen. Volgens sommige specialisten leidt de regelgeving tot discussies, tijdverlies en een inefficiënte manier van werken.

Het Vlaams Energieagentschap stelt hen nu gerust: het E30-peil is echt wel het maximum dat men van nieuwbouwwoningen zal verwachten. Hierna zal de overheid inzetten op administratieve vereenvoudiging in de sector, een intentie die de bouwsector met open armen ontvangt.

Bron