Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

Nieuwsbericht KLIMA+

Onderzoek iVox: Belg is energie- en milieubewust

Datum: Tags: , , .

In opdracht van Informazout voerde iVox een onderzoek uit bij duizend Belgische eigenaars van een woning*. Wat blijkt? 40% zou zijn of haar huis met zonne-energie verwarmen als men geen rekening hoeft te houden met budget en/of praktische haalbaarheid.

De Belg is dus energie- en milieubewust maar vraagt wel zo volledig mogelijke informatie. Men stelt immers vast dat 38% van de Belgen overweegt om de mazoutketel te laten vervangen. Maar dat aandeel stijgt naar 63% wanneer men extra informatie krijgt, onder meer over de voordelen voor het milieu én de portefeuille. De twee belangrijkste factoren in het beslissingsproces zijn de basisinvestering en het rendement die deze investering oplevert.

Wat ook opvalt: vier op de tien Belgen zijn bereid om in te boeten op comfort om energiezuiniger te leven.

KLIMA+, de specialist in verwarming, ventilatie, airco, sanitair en warmtepompen, heeft je graag advies over energiezuinige technieken. Wil je je woning met zonne-energie verwarmen of je mazoutketel vervangen?


Contacteer KLIMA+ voor vragen en een offerte

Bron: http://www.bouwenwonen.net/verbouwen/read.asp?id=40793&content=Belg-is-energiebewust-en-realist
*Foutenmarge: 3,02%