Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

Nieuwsbericht KLIMA+

Twee jonge Britse ondernemers lanceren nieuw isolatiemateriaal: kippenveren

Datum: Tags: .

Twee jonge Britse ondernemers lanceren nieuw isolatiemateriaal: kippenveren

Wie isolatie zegt, denkt spontaan aan materialen zoals minerale wol, glaswol of synthetisch isolatieschuim. Twee Britse ondernemers ontdekten echter een natuurlijk alternatief met een gelijkwaardige doeltreffendheid, namelijk kippenveren.

Elena Dieckman en Ryan Robinson berekenden dat het lichaamsgewicht van een kip voor 5% uit veren bestaat. Voor 10 kilo veren zijn zo’n 80 kippen nodig. Kippenveren bevatten keratine, een natuurlijke stof met isolerende en waterafstotende eigenschappen.

Het concept lost meteen ook een probleem op waar kippenkwekerijen mee worstelen: het verwerken van kippenveren nadat de kippen geslacht worden. Bijgevolg zijn de productiekosten lager dan een traditioneel isolatiemateriaal en krijgt de bouwsector toegang tot een product met een minimale ecologische voetafdruk.

Het ondernemersduo zit momenteel volop in de testfase maar ze hopen snel een brug te slaan tussen kippenkwekerijen en bouwbedrijven.

Zelf isolatie nodig? Of advies over isolatie? Contacteer Isolatiewerken Verschueren, de specialist voor al je isolatiewerken.

Bron: https://www.fastcompany.com/40428901/a-new-way-to-insulate-your-house-chicken-feathers