Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Lees onze disclaimer voor mee informatie. Ik ga akkoord

"De volledig witte badkamer is passé"

Tags: , , .

Vroeger was de badkamer een louter functionele plek in huis. Een plek om je te wassen, je tanden te poetsen en je te schminken. Maar tegenwoordig spelen ook de beleving, comfort en estheriek een minstens even belangrijke rol. Wat zijn de huidige trends in badkamerrenovatie? Hoe pak je een badkamerrenovatie aan? En waar moet je vooral op letten?

Tijd om ons licht op te steken bij Bruno Coucke, sinds enkele jaren de badkamerman bij KLIMA+. Een allrounder en gepassioneerd vakman in één. Met een duidelijke kijk op de oplossingen voor iedereen die een badkamer wil in het verlengde van zijn of haar persoonlijkheid.

Bruno, waar komt je liefde voor badkamers vandaan?

Bruno Coucke: Ik heb bijna 30 jaar ervaring als zelfstandig loodgieter. Ik kwam dus vaak in de badkamer van de mensen. Voor mij is een badkamer renoveren een proces dat het technische aspect overstijgt. De opstelling van de meubelen, de materialen, de kleuren: er komen ook menselijke, persoonlijke en soms emotionele beslissingen bij te pas.

Een badkamerrenovatie ligt vaak heel gevoelig voor mensen, in elk geval gevoeliger dan bijvoorbeeld het installeren van een radiator. In de badkamer maken mensen zich immers mooi. Die schoonheid en persoonlijke smaak willen ze ook doortrekken in het design van de badkamer.

De persoonlijke begeleiding en maatwerk die nodig zijn bij een badkamerrenovatie, liggen me enorm goed. Dankzij KLIMA+ krijg ik bovendien de kansen om mijn persoonlijkheid in mijn werk te leggen.

Wat zijn de voornaamste redenen waarom mensen hun badkamer laten renoveren?

Bruno Coucke: Vroeger was de badkamer een noodzakelijke en heel functionele plek. Nu willen mensen steeds meer quality time in hun badkamer. Ze willen de ruimte betreden en een bepaald gevoel krijgen. De beleving wordt een doel op zich.

Ze willen ook een ruimte om mee uit te pakken: de klassieke witte badkamer maakt meer en meer plaats voor een badkamer met kleur- en vormschakeringen en met contrasten en gadgets zoals designradiatoren. Het uitzicht en het comfort zijn soms belangrijker dan de pure functionaliteit, maar in het beste geval versterken die elkaar natuurlijk.

"Installeer zo weinig mogelijk deuren, kies voor een open douche en laat het kraanwerk uit de muur komen. Veel eenvoudiger om schoon te maken."

Waar let je zoal op als je een badkamer binnenkomt?

Bruno Coucke: Eerst kijk ik naar waar de badkamer zich bevindt in de woning. Dat is belangrijk voor een eventuele renovatie. Badkamers boven een garage zijn vaak eenvoudiger te renoveren omdat in de meeste geval de circuits voor waterafvoer en -aanvoer vlakbij zijn.

Daarna let ik op de ventilatie. Is er een opendraaiend venster in de badkamer? Is er afzuiging en is die voldoende? Of moeten we bijkomende afzuiging installeren?

Tot slot is ook de locatie van de bestaande toestellen en installaties belangrijk. Waar in de badkamer bevinden zich de lavabo, de douche, het bad, het toilet en de kasten? Mensen willen immers vaak de opstelling veranderen bij een badkamerrenovatie. Technisch moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn.

Welke trends merk je op in badkamerland?

Bruno Coucke: Er is veel veranderd op het vlak van badkamermeubels. Zo zijn losse elementen tegenwoordig erg populair. Het klassieke blok met dubbele lavabo en kasten eronder is blijkbaar niet meer van deze tijd. Mensen kiezen steeds vaker voor een losse lavabo in speciale vormen en kleuren.

Daarnaast zijn gietvloeren erg in trek. Dit zijn naadloze vloeren die gemakkelijk opgetrokken kunnen worden naar de muren. Vooral kleinere badkamers lenen zich hier uitstekend toe.

Maar vooral: er wordt veel met kleuren en materialen gespeeld. De volledig witte badkamer is passé. De mensen willen donkere kleuren en warme materialen zoals hout, plaatmateriaal met houtstructuur, corian, kurk, rubber en parket.

Wat de muurtegels betreft: die wil men vaak niet meer in standaardmaten, maar in diverse vormen en groottes. Vaak combineert men verschillende tegelvormen in de inloopdouche. Terwijl men de rest van de badkamer afwerkt met vliesbehang en verf.

Tot slot kennen gadgets een ongezien succes in onze badkamers. Denk maar aan toetsbediening aan het kraanwerk om de douchekop of handsproeier om te stellen: je hoeft niet meer te draaien aan een hendel maar enkel op een knop te drukken. Ook radiatoren in de badkamer zijn creatieve eyecatchers geworden.

Hoe pakken jullie zo’n badkamerrenovatie aan bij KLIMA+?

Bruno Coucke: Tijdens een eerste afspraak luister ik vooral naar de wensen van de klant en bekijken we de mogelijkheden. Iedere badkamerrenovatie is immers anders en ieder budget verschillend. Tijdens het eerste bezoek doe ik ook de nodige opmetingen en maak ik foto’s.

Vervolgens doe ik een voorstel inclusief grondplan op schaal en een raming van het budget. Indien de klant dit wenst, maken we een 3D-ontwerp.

Daarna komen de aannemers op bezoek, altijd samen met mij. De aannemers zijn verantwoordelijk voor het timmerwerk, de vloer- en wandtegels, de pleisterwerken, het leggen van elektriciteit, enz. De aannemer meet de uit te voeren werken na op basis van de door mij opgemaakte meetstaat. De offertes van de aannemers verwerk ik vervolgens in mijn algemene offerte en bespreek die met de klant.

Zodra de klant beslist heeft, gaan we aan de slag. Ik bespreek de planning met de aannemer en de klant, coördineer de werken en bestel de badkamermeubels en de sanitaire toestellen. Ik begeleid de werken zet de hele praktische organisatie ervan zo snel mogelijk op poten gezet. Een badkamerrenovatie duurt gemiddeld zo’n 4 weken.

“Badkamerrenovatie is vooral een menselijk en persoonlijk proces”

Waarom zouden klanten kiezen voor KLIMA+ bij een badkamerrenovatie?

Bruno Coucke: Ten eerste, klanten vinden bij KLIMA+ een schat aan nuttige informatie, onder andere op onze website. Ten tweede, bij ons krijg je een persoonlijke begeleiding, een plan op maat en een badkamerspecialist die zoveel mogelijk coördinatiewerk uit handen van de klanten haalt. Ten derde, KLIMA+ heeft een uitstekend samenwerkingsverband opgebouwd met verschillende leveranciers. Zij kennen onze filosofie en denken proactief mee met de badkamerrenovatie.

En ten vierde, ook onze beschikbaarheid is een grote troef. De oplevering van de werken bij een badkamerrenovatie betekent immers niet het einde. Klanten kunnen 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bij ons terecht met hun problemen, vragen en herstellingen.

Heb je nog een tip voor mensen die hun badkamer willen laten renoveren?

Bruno Coucke: Jazeker. Denk niet alleen aan hoe mooi je badkamer er moet uitzien, maar ook aan het praktische gebruik en aan het onderhoud. Installeer zo weinig mogelijk deuren, kies voor een open douche en laat het kraanwerk uit de muur komen. Veel eenvoudiger om schoon te maken. En verder, besteed ook aandacht aan de voorzieningen voor ventilatie en verwarming.
Uiteraard staan wij je met raad en daad bij.

Een persoonlijke noot om af te ronden. Wat verkies je zelf: een bad of een douche?

Zonder enige twijfel een douche. Het is de meest efficiënte en hygiënische manier om je te wassen. Bovendien verbruikt je bad veel water.

Interesse in badkamerrenovatie? Ontdek er hier alles over.

Of contacteer ons meteen voor advies of een afspraak

Naar het overzicht van alle tips.
array(20) {
 ["id"] => string(2) "42"
 ["category_id"] => string(1) "6"
 ["user_id"] => string(1) "2"
 ["meta_id"] => string(4) "2131"
 ["language"] => string(2) "nl"
 ["title"] => string(44) ""De volledig witte badkamer is passé""
 ["introduction"] => string(358) "<p>
	Vroeger was de badkamer een louter functionele plek in huis. Een plek om je te wassen, je tanden te poetsen en je te schminken. Maar tegenwoordig spelen ook de beleving, comfort en estheriek een minstens even belangrijke rol. Wat zijn de huidige trends in badkamerrenovatie? Hoe pak je een badkamerrenovatie aan? En waar moet je vooral op letten?</p>
"
 ["text"] => string(8011) "<p>
	Vroeger was de badkamer een louter functionele plek in huis. Een plek om je te wassen, je tanden te poetsen en je te schminken. Maar tegenwoordig spelen ook de beleving, comfort en estheriek een minstens even belangrijke rol. Wat zijn de huidige trends in badkamerrenovatie? Hoe pak je een badkamerrenovatie aan? En waar moet je vooral op letten?</p>
<p>
	Tijd om ons licht op te steken bij <strong>Bruno Coucke, </strong>sinds enkele jaren de <strong>badkamerman bij KLIMA+. </strong>Een allrounder en gepassioneerd vakman in één. Met een duidelijke kijk op de oplossingen voor iedereen die een badkamer wil in het verlengde van zijn of haar persoonlijkheid.</p>
<h3>
	Bruno, waar komt je liefde voor badkamers vandaan?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Ik heb bijna 30 jaar ervaring als zelfstandig loodgieter. Ik kwam dus vaak in de badkamer van de mensen. Voor mij is een badkamer renoveren een proces dat het technische aspect overstijgt. De opstelling van de meubelen, de materialen, de kleuren: er komen ook menselijke, persoonlijke en soms emotionele beslissingen bij te pas.</p>
<p>
	Een badkamerrenovatie <strong>ligt vaak heel gevoelig </strong>voor mensen, in elk geval gevoeliger dan bijvoorbeeld het installeren van een radiator. In de badkamer maken mensen zich immers mooi. Die schoonheid en persoonlijke smaak willen ze ook doortrekken in het design van de badkamer.</p>
<p>
	De persoonlijke begeleiding en maatwerk die nodig zijn bij een badkamerrenovatie, liggen me enorm goed. Dankzij KLIMA+ krijg ik bovendien de kansen om mijn persoonlijkheid in mijn werk te leggen.</p>
<h3>
	Wat zijn de voornaamste redenen waarom mensen hun badkamer laten renoveren?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Vroeger was de badkamer een noodzakelijke en heel functionele plek. Nu willen mensen steeds <strong>meer quality time </strong>in hun badkamer. Ze willen de ruimte betreden en een bepaald gevoel krijgen. De beleving wordt een doel op zich.</p>
<p>
	Ze willen ook een ruimte om mee uit te pakken: de klassieke witte badkamer maakt meer en meer plaats voor een badkamer met kleur- en vormschakeringen en met contrasten en gadgets zoals <strong>designradiatoren. </strong>Het uitzicht en het comfort zijn soms belangrijker dan de pure functionaliteit, maar in het beste geval versterken die elkaar natuurlijk.</p>
<blockquote>
	<h3>
		"Installeer zo weinig mogelijk deuren, kies voor een open douche en laat het kraanwerk uit de muur komen. Veel eenvoudiger om schoon te maken."</h3>
</blockquote>
<h3>
	Waar let je zoal op als je een badkamer binnenkomt?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Eerst kijk ik naar waar de badkamer zich bevindt in de woning. Dat is belangrijk voor een eventuele renovatie. Badkamers boven een garage zijn vaak eenvoudiger te renoveren omdat in de meeste geval de circuits voor waterafvoer en -aanvoer vlakbij zijn.</p>
<p>
	Daarna let ik op de ventilatie. Is er een opendraaiend venster in de badkamer? Is er afzuiging en is die voldoende? Of moeten we bijkomende afzuiging installeren?</p>
<p>
	Tot slot is ook de locatie van de bestaande toestellen en installaties belangrijk. Waar in de badkamer bevinden zich de lavabo, de douche, het bad, het toilet en de kasten? Mensen willen immers vaak de opstelling veranderen bij een badkamerrenovatie. Technisch moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn.</p>
<h3>
	Welke trends merk je op in badkamerland?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Er is veel veranderd op het vlak van badkamermeubels. Zo zijn <strong>losse elementen </strong>tegenwoordig erg populair. Het klassieke blok met dubbele lavabo en kasten eronder is blijkbaar niet meer van deze tijd. Mensen kiezen steeds vaker voor een losse lavabo in speciale vormen en kleuren.</p>
<p>
	Daarnaast zijn <strong>gietvloeren </strong>erg in trek. Dit zijn naadloze vloeren die gemakkelijk opgetrokken kunnen worden naar de muren. Vooral kleinere badkamers lenen zich hier uitstekend toe.</p>
<p>
	Maar vooral: er wordt veel met kleuren en materialen gespeeld. De volledig witte badkamer is passé. De mensen willen donkere kleuren en warme materialen zoals hout, plaatmateriaal met houtstructuur, corian, kurk, rubber en parket.</p>
<p>
	Wat de muurtegels betreft: die wil men vaak niet meer in standaardmaten, maar in diverse vormen en groottes. Vaak combineert men verschillende tegelvormen in de inloopdouche. Terwijl men de rest van de badkamer afwerkt met vliesbehang en verf.</p>
<p>
	Tot slot kennen gadgets een ongezien succes in onze badkamers. Denk maar aan <strong>toetsbediening aan het kraanwerk </strong>om de douchekop of handsproeier om te stellen: je hoeft niet meer te draaien aan een hendel maar enkel op een knop te drukken. Ook radiatoren in de badkamer zijn creatieve eyecatchers geworden.</p>
<h3>
	Hoe pakken jullie zo’n badkamerrenovatie aan bij KLIMA+?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Tijdens een eerste afspraak luister ik vooral naar de wensen van de klant en bekijken we de mogelijkheden. Iedere badkamerrenovatie is immers anders en ieder budget verschillend. Tijdens het eerste bezoek doe ik ook de nodige opmetingen en maak ik foto’s.</p>
<p>
	Vervolgens doe ik een voorstel inclusief grondplan op schaal en een raming van het budget. Indien de klant dit wenst, maken we een 3D-ontwerp.</p>
<p>
	Daarna komen de aannemers op bezoek, altijd samen met mij. De aannemers zijn verantwoordelijk voor het timmerwerk, de vloer- en wandtegels, de pleisterwerken, het leggen van elektriciteit, enz. De aannemer meet de uit te voeren werken na op basis van de door mij opgemaakte meetstaat. De offertes van de aannemers verwerk ik vervolgens in mijn algemene offerte en bespreek die met de klant.</p>
<p>
	Zodra de klant beslist heeft, gaan we aan de slag. Ik bespreek de planning met de aannemer en de klant, coördineer de werken en bestel de badkamermeubels en de sanitaire toestellen. Ik begeleid de werken zet de hele praktische organisatie ervan zo snel mogelijk op poten gezet. Een badkamerrenovatie duurt gemiddeld zo’n 4 weken.</p>
<blockquote>
	<h3>
		“Badkamerrenovatie is vooral een menselijk en persoonlijk proces”</h3>
</blockquote>
<h3>
	Waarom zouden klanten kiezen voor KLIMA+ bij een badkamerrenovatie?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Ten eerste, klanten vinden bij KLIMA+ een schat aan nuttige informatie, onder andere op onze website. Ten tweede, bij ons krijg je een <strong>persoonlijke begeleiding, </strong>een plan op maat en een badkamerspecialist die zoveel mogelijk coördinatiewerk uit handen van de klanten haalt. Ten derde, KLIMA+ heeft een uitstekend samenwerkingsverband opgebouwd met verschillende leveranciers. Zij kennen onze filosofie en denken proactief mee met de badkamerrenovatie.</p>
<p>
	En ten vierde, ook onze <strong>beschikbaarheid </strong>is een grote troef. De oplevering van de werken bij een badkamerrenovatie betekent immers niet het einde. Klanten kunnen 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bij ons terecht met hun problemen, vragen en herstellingen.</p>
<h3>
	Heb je nog een tip voor mensen die hun badkamer willen laten renoveren?</h3>
<p>
	Bruno Coucke: Jazeker. Denk niet alleen aan hoe mooi je badkamer er moet uitzien, maar ook aan het praktische gebruik en aan het onderhoud. Installeer zo weinig mogelijk deuren, kies voor een open douche en laat het kraanwerk uit de muur komen. <strong>Veel eenvoudiger om schoon te maken. </strong>En verder, besteed ook aandacht aan de voorzieningen voor ventilatie en verwarming.<br />
	Uiteraard staan wij je met raad en daad bij.</p>
<h3>
	Een persoonlijke noot om af te ronden. Wat verkies je zelf: een bad of een douche?</h3>
<p>
	Zonder enige twijfel een douche. Het is de meest efficiënte en hygiënische manier om je te wassen. Bovendien verbruikt je bad veel water.</p>
<p>
	Interesse in badkamerrenovatie? <a href="/klimaatproducten/sanitair/badkamerrenovatie">Ontdek er hier alles over</a>.</p>
<p>
	<strong><a class="btn-secondary" href="/contact">Of contacteer ons meteen voor advies of een afspraak</a></strong></p>
"
 ["image"] => string(39) "de-volledig-witte-badkamer-is-passe-nl."
 ["date"] => string(10) "2016-12-11"
 ["created_on"] => string(10) "1481882603"
 ["edited_on"] => string(19) "2016-12-16 10:28:50"
 ["hidden"] => string(1) "N"
 ["sequence"] => string(2) "33"
 ["category_title"] => string(8) "Algemeen"
 ["category_url"] => string(8) "algemeen"
 ["url"] => string(35) "de-volledig-witte-badkamer-is-passe"
 ["category_full_url"] => string(31) "/tips-advies/categorie/algemeen"
 ["full_url"] => string(55) "/tips-advies/detail/de-volledig-witte-badkamer-is-passe"
 ["tags"] => array(3) {
  [0] => array(3) {
   ["name"] => string(8) "sanitair"
   ["url"] => string(8) "sanitair"
   ["full_url"] => string(21) "/tags/detail/sanitair"
  }
  [1] => array(3) {
   ["name"] => string(17) "badkamerrenovatie"
   ["url"] => string(17) "badkamerrenovatie"
   ["full_url"] => string(30) "/tags/detail/badkamerrenovatie"
  }
  [2] => array(3) {
   ["name"] => string(8) "badkamer"
   ["url"] => string(8) "badkamer"
   ["full_url"] => string(21) "/tags/detail/badkamer"
  }
 }
}